بنظر اغلب متخصصان، پيش بيني زلزله، بدان معني كه تعيين كنيم زلزله با چه بزرگائي و كجا و كي روي خواهد داد تا اين زمان و با بضاعت علمي كنوني ناممكن است. در خصوص ضريب اعتبار پيش بيني زلزله مقاله اي را ارائه نموده ام كه لينك آن را در پست هاي بعدي خواهم گذاشت. با اينوصف كار بر روي پيش بيني زلزله و پيش نشانگرهاي زلزله ادامه دارد و تاكنون تا آنجا كه من مي دانم در هيچ جاي دنيا ادعا نشده است كه طبق آن تعريفي كه در مورد پيش بيني زلزله بعمل آورديم، زلزله اي را پيش بيني كرده باشند. روس ها، چيني ها، ژاپني ها، يوناني ها، آمريكائي ها بطور فعالي در مورد انواع مختلف پيش نشانگرهاي زلزله كار مي كنند ولي نتيجه در خور توجهي را ارائه نكرده اند.
در داخل كشورمان نيز وضعيت به همين منوال است و نظر اغلب همكاران بر اينست كه كار پيش بيني زلزله كاري است بس پيچيده و سنگين كه نيازمند در نظر گرفتن مولفه ها و پارامترهاي مختلفي است. بعبارت ديگر و آنگونه كه نزد ژئوفيزيست ها معروف است مسائل معكوس ژئوفيزيكي تك جوابي نيستند و براي يكتائي آنها بايستي اطلاعات ژرفي از پديده مورد نظر در دست داشت.نظير علائم باليني و نتايج آزمايشات و معاينات متعددي كه طبيب از بيمار خود مي بايد بدست آورد تا بيماري را تشخيص دهد و صرفا استناد به يك علامت باليني، تشخيص مطمئن بيماري را نمي تواند عملي سازد.
در اين خصوص يكي از پژوهشگران كشورمان جناب آقاي دكتر فاطمي عقدا در مصاحبه هاي اخير خود، اعلام فرموده اند در امر پيش بيني زلزله به پيشرفت هاي بزرگي نائل آمده اند كه اميدواريم همينگونه باشد، در اينصورت نام كشور ما بعنوان پيشرو دانش پيش بيني زلزله و بعنوان اولين كشور مطرح خواهد شد و مسلما اين كار در صورت تائيد علمي آن، در خور تحسين و تشويق بسيار بالائي خواهد بود. از طرف خودم بايد بگويم كه روش پيش بيني و معيارها و مباني آن و پارامترهاي اندازه گيري شونده در آن براي اينجانب روشن نيست كه اميد است بزودي اين امر در جمع متخصصان طرح و به قضاوت گذارده شود و صد البته كه از صميم قلب آرزومند تحقق اين امر از طرف يك ايراني هستيم. حتما دوستان ما جنبه هاي ديگر اين كار را در نظر گرفته اند و سازو كارهاي مناسب را براي تفسير علمي و واقع بينانه پديده كاملا پيچيده زلزله مد نظر قرار خواهند داد. لينك مورد نظر را مي توانيد اينجا ببينيد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر